Vliegtuigmuseum in Hermeskeil
De Porta Nigra in Trier

Gezelligheid puur


Een mooie dag eindigt met een goede maaltijd op ons prachtig zomerterras of in onze stijlvolle ingerichte brasserie. Hier kunt U genieten van talrijke klassieke gerechten uit de Europese keuken. Van Antipasti tot Nederlandse pannenkoeken en van wiener schnitzel tot aan kaasmacaroni.

Daarbij smaken Premium-bieren, van de beste Duitse en Belgische brouwerijen: Grimbergen, Palm, Jacobins Kriek, Bitburger, Erdinger witbier. Proost !!
Apres

Fietsers

Het Ruwer-Hochwald-fietspad loopt pal voor ons Hotel. Nu al een begrip onder insiders, en toch pas sinds 2009 officieel in gebruik, is het Ruwer-Hochwald-fietspad. Hiermee wordt het schilderachtige Ruwertal verbonden met het wilde maar romantische Hochwald. Wat men kan maken van een voormalige spoorweg laat het Ruwer-Hochwald-fietspad U zien. Voor 1889 rolden wagons van Trier naar Hermeskeil door het dal der Ruwer. Met de komst van het Ruwer-Hochwald-fietspad is het nu echter een waar paradijs voor fietsers, skaters en wandelaars. Deze 48 km. lange route voert U van Trier-Ruwer via Kell am See naar Hermeskeil. Dwars door het Ruwer-dal over een voormalige spoorweg. Puur genieten van de mooie omgeving, alléén nu per fiets en niet vanachter een wagonraampje. Bijkomend voordeel: een treintraject is relatief vlak en dus ook zeer geschikt voor kinderen van alle leeftijden. Met lichte stijgingen fietst U langs de Ruwer, door wijnvelden maar ook door velden en bos. Vaak dwars door idyllische Ruwerdaldorpjes, alsmede door Hochwalddorpjes, vervolgt dit fietspad zijn weg. Heel eenvoudig ……dwars door de natuur. Even bijkomen in de puurste vorm. Zonder de alledaagse stress maar met véél plezier.

Meer info op www.ruwer-hochwald-radweg.de

Fietsvervoer ( Radlerbus R200 )
De R200 “Ruwer-Hochwald” bus gaat vanaf Trier via Nonnweiler naar Türkismühle. Deze bus brengt U en Uw fiets van beide kanten van de Hunsrück naar het Hochwald. Van 1 april tot 1 november rijdt deze bus op zaterdagen/zondagen/feestdagen evenals op schoolvrije dagen in Rheinland-Pfalz. Voortijdig reserveren is aan te bevelen.

Meer info op www.regioradler.de

Voor het geval dat u uw eigen fiets meeneemt: wij hebben een grote afsluitbare, deels overdekte binnenplaats, en op het land wordt sowieso weinig tot niks gestolen.
Apres-fiets

Viezstraße, belevingsstraten in het westen van het natuurpark
www.naturpark.org