De Hunsrück
De Saarschleife bij Mettlach
Avondstemming aan het meer van Kell

Gezelligheid puur


Een mooie dag eindigt met een goede maaltijd op ons prachtig zomerterras of in onze stijlvolle ingerichte brasserie. Hier kunt U genieten van talrijke klassieke gerechten uit de Europese keuken. Van Antipasti tot Nederlandse pannenkoeken en van wiener schnitzel tot aan kaasmacaroni.

Daarbij smaken Premium-bieren, van de beste Duitse en Belgische brouwerijen: Grimbergen, Palm, Jacobins Kriek, Bitburger, Erdinger witbier. Proost !!
Apres

Saar-Hunsrück-Steig


Deze 1e klas lange-afstands-wandelweg is bij zowel de lokale bevolking, alsook bij vakantiegangers een groot succes. De afstand vanaf ons hotel naar de Saar-Hunsrück-Steig is slechts 800 meter.

De Saar-Hunsrück-Steig is een route voor echte wandelaars maar ook voor natuurliefhebbers. Hij voert U afwisselend door wijn- en waterrijke gebieden alsmede door bosrijk gebied. Ook trakteert hij U, via allerlei smalle paadjes, op weidse vergezichten. Deze natuurlijke veelzijdigheid omvat o.a. bizarre rotsformaties, wildromantische beekjes, heerlijke weide-dalen en adembenemende uitzichten. Kortom: een éénmalige belevenis. Ook éénmalig is het zogenaamde “asfaltaandeel” van deze route. Met minder dan 4%, op een totale lengte van 218 kilometer, is dit een unicum in Europa.

De Saar-Hunsrück-Steig grenst aan de Moezel in Perl, aan de Romeinse stad Trier en aan het edelsteen bolwerk Idar-Oberstein.

Saar-Hunsrück-Steig wandelbus
Om U de gelegenheid te geven de Saar-Hunsrück-Steig in dagetappes te bewandelen, is de Saar-Hunsrück-Steig wandel-bus in het leven geroepen. Deze bus voert U via “Cloef”in Mettlach-Orscholz en “Nonnweiler Dorfplatz”in Nonnweiler, tot aan de Saar-Hunsrück Steig. Let op: alléén op zaterdagen/zondagen en feestdagen in de periode 1 april tot 1 november.

Meer info op www.saar-hunsrueck-steig.de

Droomschleifen


Voor wandelaars en natuurvrienden is er veel te doen rondom de Saar-Hunsrück-Steig: in de regio Moezel, Rhein, Saar en Nahe onstaat een dicht net van de fantastische premiumpaden voor wandelingen, waar men spreekwoordelijk in dromenland komen kann: De „droom schleifen Saar-Hunsrück“.

De droomschleifen zijn tussen 6 en 18 km. lang en als rondes aangelegd. Een aantal van deze rondes zijn direct vanaf de Saar-Hunsrück-Steig te bereiken, andere liggen op geringe afstand. Onafhankelijk van het startpunt: de droomschleifen bieden u in elk geval een extra mogelijkheid om op ontdekkingstocht rondom de Saar-Hunsrück-Steig te gaan.

Mehr Infos unter www.saar-hunsrueck-steig.de/traumschleifen.php

Wandelaars


Saar-Hunsrück-Steig, een in de prijzen gevallen 1e klas wandelroute
De Saar-Hunsrück-Steig tussen de schilderachtige Saarschleife (Mettlach), de Romeinse Hoofdstad (Trier) en de edelstadmetropool (Idar-Oberstein) is de hoogst geklasseerde 1e klas lange-afstands-wandelweg in Duitsland. >meer info
www.saar-hunsrueck-steig.de
Stuwmeer Losheim, 10 prachtige wandelroutes
Felsenweg (Wanderweg Deutschlands 2005),
Schluchtenpfad (Schönster Wanderweg Deutschlands
2006), Stuwmeer mini-toer
www.stausee-losheim.de
Erbeskopf met watersporen Themaweg, met 818
meter hoogte de hoogste berg van de Hunsrück
www.hunsrueckhaus.de
www.hunsruecktouristik.de
www.hunsrueck.nl
Apres-wandeling